Клімкін: Росії слід виконувати Мінськ, а не гратись у геометрію

Міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що російська сторона має просто виконувати Мінські домовленості, а не вигадувати "паралельні дорожні карти".

Про це він сказав на спільному брифінгу з міністром закордонних справ Польщі Вітольдом Ващиковським у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми не можемо гратись у геометрію та казати про щось паралельне, перпендикулярне. Насправді у нас немає жодної погодженої "дорожньої карти", де були б закріплені фундаментально важливі речі - це послідовність того, що потрібно зробити, і реальності того, що російська сторона це зробить», - сказав Клімкін.

Він зауважив, що Мінські домовленості дуже прості, якщо хочеш їх реалізувати.

«Нам потрібна одна чітко зрозуміла "дорожня карта", і вона буде робитись на основі нашої спільної позиції у "нормандському форматі", з нашими французькими і німецькими друзями, які мають відповідний мандат Євросоюзу», - сказав глава українського МЗС.  

У цьому контексті він повідомив, що завтра планується проведення зустрічі міністрів закордонних справ у так званому веймарському форматі у Києві.

Як повідомлялося, сьогодні глава МЗС РФ Сергій Лавров на спільній прес-конференції з главою МЗС Люксембургу Жаном Ассельборном заявив, що для врегулювання ситуації на сході України слід паралельно розробити "дорожню карту".