Нелегітимні російські вибори в Криму відкриють

Нелегітимні російські вибори в Криму відкриють "скриньку Пандори" - Клімкін

Укрінформ
Проведення нелегітимних виборів на окупованій території Криму має поставити питання легітимності виборів у Держдуму РФ у цілому.

Про це заявив глава МЗС України Павло Клімкін на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Польщі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вважаю, що проведення нелегітимних, нікчемних виборів на території окупованого Криму може відкрити скриньку Пандори і поставити легітимність Державної думи під питання. Це питання буде обов'язково розглядатися в ПАРЄ", - сказав Клімкін.

Водночас, відповідаючи на запитання журналістів щодо можливого призупинення роботи України в ПАРЄ, глава МЗС зауважив, що зараз не слід з цього приводу робити заяви, адже рішення буде за керівництвом парламенту та народними депутатами.

У цьому контексті він зауважив, що українська сторона знайде механізми, яким чином побудувати тактику і стратегію роботи у рамках ПАРЄ.

За словами Клімкіна, у будь-якому разі "російські парламентарії не будуть спокійно і комфортно почуватися в Парламентській асамблеї Ради Європи".

 Як повідомляв Укрінформ, у понеділок міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ефірі програми "Свобода слова" заявив, що у разі визнання повноважень російської делегації у ПАРЄ українська сторона "розглядатиме різні варіанти - аж до того, щоб не брати участь у роботі ПАРЄ".

Росія була позбавлена права голосу в ПАРЄ у квітні 2014 року - відразу після анексії Криму та початку військових дій на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-