Гройсман нагадав, що Європа словам не вірить

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман називає тривожним для України сигналом результати референдуму щодо Угоди про асоціацію між Україною і Європейським союзом, який відбувся в Нідерландах 6 квітня.

Про це Гройсман написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"На жаль, результати референдуму в Нідерландах виявились неприхильними для України. Ми поважаємо волевиявлення громадян Нідерландів. І хоча ми розуміємо, що цей референдум носить тільки консультативний характер, це надзвичайно тривожний сигнал для України", – написав Гройсман.

Він додав, що Україна має провести роботу над помилками й дати зрозуміти своїм громадянам і світовому співтовариству, що країна неухильно йде шляхом європейських реформ.

"Переконливим аргументом можуть бути тільки результати, а не слова. Я вірю в єдину Європу, я вірю що Україна стане частиною цієї єдності, не дивлячись на ті труднощі, які ми переживаємо в ці часи, і на ті проблеми, з якими зіткнулись наші європейські друзі", - написав Гройсман.

Нагадаємо, 6 квітня в Нідерландах відбувся референдум щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. За даними центру соціології IPSOS, явка виборців становила 32% (для визнання голосування таким, що відбулося, потрібна участь щонайменше 30%).

Згідно з попередніми результатами підрахунку голосів, зробленими голландськими муніципалітетами, 61,1 % проголосували "проти" ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС,  "за" угоду проголосували 38,1 % виборців.

Виборча рада Нідерландів оголосить остаточні офіційні результати 12 квітня.