Великий німецький бізнес підтримує ембарго на російську нафту - BDI

Великий німецький бізнес підтримав політичний крок ЄС щодо запровадження ембарго на російську нафту.

Про це йдеться у пресрелізі Федеральної асоціації німецької промисловості (BDI), передає Укрінформ.

«Європейське ембарго на російську нафту є надзвичайно різким кроком. Для російської держави продаж нафти є найважливішим джерелом доходу. Заморожування нафти сильно вдарить по росії. Німецька промисловість підтримує цей крок», - заявив президент BDI Зігфрід Руссвурм.

Читайте також: Шольц: Допомагаючи Україні, ми також захищаємо нашу демократію та нашу свободу

Він зауважив, що з огляду на російську агресію необхідні санкції, які б були однозначними, цілеспрямованими та стійкими в довгостроковій перспективі.

Зазначається, що російську нафту можна замінити на світовому ринку в короткостроковій перспективі, але з додатковими витратами та логістичними проблемами. Запропоновані перехідні періоди в асоціації вважають правильним шляхом.

Читайте також: Україна наполягає на повному ембарго на російські газ і нафту – Шмигаль

У BDI зауважили, що враховуючи нафтове ембарго, ціни на енергоносії, ймовірно, продовжуватимуть зростати. Тому політики у тісній співпраці з бізнесом і суспільством мають надати всю необхідну підтримку для утримання конкурентоспроможності та захисту приватних споживачів, йдеться у пресрелізі.

Читайте також: Глава МЗС Литви закликав відвідати Україну тих, хто сумнівається в доцільності нафтового ембарго

Як повідомлялося, лідери ЄС опрацьовують шостий пакет санкцій проти рф, який, серед іншого, включає ембарго на постачання до країн ЄС російської нафти.