Укроборонпром презентував концепцію індустріальних парків

Фото

Укроборонпром презентував концепцію створення оборонно-промислових індустріальних парків у Києві.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив віцепрем’єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський.

“Сьогодні заслухав презентацію керівництва ДК "Укроборонпром" концепції створення оборонно-промислових індустріальних парків у місті Києві”, - написав Уруський.

За словами віцепрем’єра, відповідно до запропонованих планів, передбачається оптимізація розміщення виробничих цехів, ліній та обладнання оборонних підприємств з метою забезпечення ефективного процесу виробництва та розвитку вітчизняної оборонної промисловості. Виробники, як державні, так, за бажанням, і приватні, зможуть спільно використовувати офісні та адміністративні будівлі, конструкторські бюро, лабораторії, виставкові майданчики, інші інноваційні та соціальні об’єкти на окремих територіях.

З керівництвом концерну були обговорені механізми залучення майбутнього Державного фонду підтримки оборонної промисловості до фінансування реалізації запропонованої концепції.

Читайте також: На базі Київського бронетанкового заводу планують створити індустріальний парк

Уруський зауважив, що ідея створення індустріальних технологічних парків не нова. Доволі позитивний досвід у цьому питанні мають багато держав, серед яких – Туреччина, де активно використовуються технологічні та індустріальні парки, зокрема в оборонно-промисловому напрямі як один із основних інструментів сприяння соціально-економічному розвитку. Наприклад, у турецькому індустріальному парку "TÜBİTAK" на 8 га розташовані високотехнологічні виробництва, стартапи, інкубатори, завдяки яким здійснюється розвиток підприємств.

Як повідомляв Укрінформ, на базі Київського бронетанкового заводу планують створити індустріальний парк.