Fitch підтвердило рейтинг України на рівні В-

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг України на рівні "В-".

Про це йдеться в повідомленні агентства.

"Fitch Ratings підтвердив рейтинг надійності дефолту емітента в іноземній валюті України (РДЕ) на рівні "B-" із стабільним прогнозом", - йдеться у повідомленні.

Втім, короткостроковий РДЕ України в іноземній і національній валютах підтверджений на рівні "В".

На рейтинги України, повідомляє Fitch Ratings, негативно впливають слабка зовнішня ліквідність, високі потреби в зовнішньому фінансуванні, пов'язані з погашенням зовнішньої заборгованості та структурними вадами, в умовах слабкого банківського сектору, інституційних обмежень та геополітичних і політичних ризиків.

Серед позитивних чинників, які впливають на рейтинг України, Fitch відзначає поліпшення довіри до української політики, покращення макроекономічної стабільності в країні, зменшення державного боргу, міжнародну підтримку.

Особливу увагу Fitch приділив продовженню співпраці з Міжнародним валютним фондом, яке пом’якшить ризики, пов’язані з погашенням в наступному році державного боргу та виборами.

Позитивним чинником агентство вважає те, що парламент схвалив проект бюджету України на 2019 рік у першому читанні.

Читайте також: Fitch: Україна має скоротити витрати держбюджету

Fitch після остаточного схвалення бюджету очікує від Ради директорів МВФ формального схвалення 14-місячної програми stand-bу, яка передбачає фінансування в розмірі 2,8 млрд доларів.

У рейтинговому агентстві також очікують, що міжнародні резерви України до кінця 2018 зростуть до 17,7 млрд доларів із 16,6 млрд доларів станом на 1 жовтня. Цьому, зокрема, сприятиме розблокування зовнішнього фінансування від МВФ та збільшення гнучкості валютного курсу.

Як повідомляв Укрінформ, міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings ще наприкінці літа відзначало високу залежність кредитоспроможності України від підтримки МВФ.