Україна розпочинає концентрацію арештованих АЗС російської Татнєфті

АРМА і Укрнафта внесли до Антимонопольного комітету спільну заяву на отримання дозволу на концентрацію для управління арештованими автозаправними станціями ТОВ «Татнєфть-АЗС-Україна».

Про це повідомила пресслужба Національного агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА), передає Укрінформ.

«…першим етапом у передачі російської мережі АЗС в управління державній компанії є отримання дозволу на концентрацію. За результатами розгляду заяви та отримання відповідного дозволу ПАТ «Укрнафта» матиме правові підстави для управління мережею АЗС ТОВ «Татнєфть-АЗС-Україна», - йдеться в повідомленні.

За словами голови АРМА Олени Думи, перш ніж подавати заяву до АМКУ, було отримано всі необхідні документи з Державної податкової адміністрації. В тому числі, сторони обʼєктивно оцінюють стан АЗС за результатами огляду, що буде відображено в договорі управління, з відповідними показниками надходжень до бюджету та необхідних витрат на ті АЗС, що перебувають у незадовільному стані.

Читайте також: Фонд держмайна виставляє на продаж завод, конфіскований у російського олігарха

Після отримання дозволу Укрнафта зобов'язується підвищити ефективність роботи АЗС, що збільшить надходження до державного бюджету, а також забезпечить збереження активів.

АРМА, зі свого боку, контролюватиме ефективність управління цими активами.

Як повідомляв Укрінформ, Укрнафта розпочала ребрендинг автозаправних комплексів Glusco, які отримала в управління за рішенням Кабінету Міністрів України. Йдеться про 83 станції цієї мережі.

Фото: TatNeft via Facebook