Китайська електронна компанія вперше вийшла на Франкфуртську біржу

Китайський виробник електронної побутової техніки Haier у середу офіційно вийшов на біржу Франкфурта.

Про це повідомляє ділове видання Handelsblatt. 

«Китайська компанія - перша фірма, що дебютувала на німецько-китайській біржовій платформі Ceinex», - йдеться в повідомленні. 

Торги розпочалися з явно заниженої ціни - 1.05 євро, що значно менше ціни на біржі Шанхая, де акції Haier торгуються в еквіваленті 1,67 євро. У міру того, як торгівля просувалася, ціна залишалася майже стабільною. 

Китай хоче дозволити іноземцям за допомогою лістингу інвестувати у свої компанії за межами Народної Республіки. Через китайське законодавство ті зазвичай не мають доступу до A-акцій, які котируються на фондових біржах у Шанхаї або Шеньчжені. Тому введено в обіг акції H у Гонконзі, акції S у Сінгапурі та акції N у Нью-Йорку. І ось, із середи з'явилися акції D у Франкфурті.

Франкфуртська фондова біржа за останні 10 років залучила безліч невеликих компаній із КНР, більшість з яких не були допущені на фондову біржу в їх власній країні. Деякі з них швидко збанкрутіли, в інших гроші нових акціонерів несподівано зникли через сумнівні канали.

Читайте також: Україна потребувала траншу МВФ через пікові виплати за держборгом у 2019 році - БПП

Китайський виробник побутової техніки з Ціндао добре відомий в Європі своїми пральними машинами і холодильниками. Китайці залишаються лідерами світового ринку впродовж кількох років і в 2017 році мали частку ринку так званих «білих товарів» у 13,3%. При цьому дотепер компанія з провінції Шаньдун торгувала акціями лише в Шанхаї. 

Нині Haier з 320 мільйонами євро емісійних хоче розширити свій європейський бізнес, зокрема зробити бренд більш відомим і пізнаваним. 

Крім того, компанія наприкінці вересня оголосила про купівлю за 475 млн євро італійського виробника побутової техніки Candy. Угода має бути схвалена антимонопольними органами. Haier планує завершити її навесні 2019 року.