Фонд гарантування продає лот активів Укрбудінвестбанку

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставляє на продаж лот активів АТ «Укрбудінвестбанк» з заставою у вигляді туристичних апартаментів в Одесі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Фонду гарантування.

"1 травня 2024 у системі Prozorro.Продажі відбудеться аукціон з продажу активів АТ «Укрбудінвестбанк», що ліквідується Фондом гарантування вкладів. А саме – лоту, до складу якого увійшли права вимоги за кредитними договорами та дебіторська заборгованість за договорами. Усі договори укладені з пов’язаними з банком юридичними та фізичною особами", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у забезпеченні за договорами, включеними до лоту, перебуває нерухомість туристичного призначення преміумкласу (номери-апартаменти з кухнею) в одному з сучасних туристичних комплексів в курортному районі «Аркадія» на морському узбережжі Одеси (Гагарінське плато), а саме: 11, 12 та технічний поверхи 16-поверхового будинку загальною площею 1080,5 м².

Читайте також: У І кварталі сума реалізації на аукціонах активів банків, що ліквідуються, перевищила ₴700 мільйонів

Початкова ціна лота – 57,9 млн грн. Торги відбудуться за класичною англійською моделлю аукціону, яка передбачає підвищення ціни.

Як повідомлялось, Національний банк 7 вересня 2023 року ухвалив рішення про визнання неплатоспроможним АТ "Укрбудінвестбанк".

Фото: ubib.com.ua