Держпідприємства лісової галузі у I кварталі отримали ₴5,45 мільярда чистого доходу

Державні лісогосподарські підприємства України у січні-березні 2024 року отримали 5,45 млрд грн чистого доходу від реалізації продукції, що на 16% більше минулорічного показника.

Про це повідомив голова Державного агентства лісових ресурсів України Віктор Смаль у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Галузь продовжує демонструвати позитивну динаміку за всіма господарсько-фінансовими показниками. Отримано 5,45 млрд грн чистого доходу від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг), що на 761 млн гривень більше відповідного періоду 2023 року (приріст – 16%)», - йдеться в повідомленні.

За січень-березень 2024 року до бюджетів сплачено 2,82 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів, що на 820 млн грн більше, ніж за відповідний період 2023 року.

Середньомісячна заробітна плата штатних працівників підприємств в цілому по галузі становила 21 516 грн, у порівнянні з відповідним періодом минулого року вона збільшилася на 7 088 грн.

З початку 2024 року у підвідомчих лісах галузі ліквідовано 130 пожеж на площі 366 га. З яких 82 пожежі на площі 317 га (86% від загальної площі пожеж) виникли внаслідок російської агресії.

Читайте також: Дохід «Лісів України» за минулий рік перевищив ₴23 мільярди - Стрілець

Зауважується, що серед найближчих планів Держлісагентства – проведення інвентаризації наявної пожежної техніки з метою її оновлення, розробка інтерактивної карти мисливських угідь.

Також планується створити робочу групу для проведення детального аналізу законодавства у галузі мисливського господарства і на його основі підготувати проєкт нової редакції Закону «Про мисливське господарство» та інших нормативно-правових актів.

Як повідомлялося, за підсумками 2023 року підприємства лісової галузі України отримали 2,9 млрд грн чистого прибутку проти 1,19 млрд грн роком раніше.

Фото: Віктор Смаль / Фейсбук