Україна запросила Аргентину до участі у Кримській платформі

Перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова під час телефонної розмови із заступником міністра закордонних справ, міжнародної торгівлі та віросповідань Аргентинської Республіки Пабло Теттаманті поновила запрошення щодо участі в другому саміті "Кримської платформи".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МЗС.

Під час розмови Джапарова відзначила важливість участі країн світу в ініційованій Президентом Володимиром Зеленським "Кримській платформі" – міжнародному консультаційно-координаційному форматі, створеному для деокупації Криму та повернення його Україні.

У цьому контексті представнику аргентинської дипломатії було поновлено офіційне запрошення до участі Аргентини у другому саміті Кримської платформи у форматі онлайн.

Читайте також: Румунія візьме участь у саміті Кримської платформи на найвищому рівні

Також аргентинського співрозмовника було поінформовано про актуальний розвиток ситуації в Україні та зусилля керівництва держави, спрямовані на згуртування світового співтовариства навколо ідеї підтримки України та її перемоги у протистоянні з російським агресором, необхідності здійснення фінансового та економічного тиску на росію.

Джапарова подякувала за підтримку Аргентиною українських резолюцій в міжнародних організаціях, які засуджують повномасштабну агресію росії проти України.

Обидві сторони підтвердили необхідність подальшої інтенсифікації політичного діалогу та зацікавленість у розширенні торговельно-економічної співпраці між Україною та Аргентиною.

Раніше Джапарова поновила запрошення Парагваю, Гватемалі та Белізу щодо участі в другому саміті "Кримської платформи".

Читайте також: Перший Парламентський саміт Кримської платформи відбудеться 24 жовтня у Загребі

Як повідомлялося, "Кримська платформа" - формат консультацій та комунікацій, започаткований Президентом України у серпні 2021 року для структурування всіх питань, пов’язаних з півостровом. Метою цього формату є вироблення практичних підходів до привернення уваги до ситуації в Криму та обговорення можливостей його повернення в Україну.

Другий саміт "Кримської платформи" відбудеться 23 серпня 2022 року в онлайн-форматі.