«Суди» в Криму продовжують штрафувати людей за участь у мітингу біля будівлі ФСБ

В окупованому Криму так званий Київський районний "суд" оштрафував кримчанина Рамазана Сусанова за участь в стихійних зборах біля будівлі ФСБ, не повідомивши його про засідання.

Про це в Фейсбуці повідомляє Кримська правозахисна група, передає Укрінформ.

"Київський районний "суд" оштрафував кримчанина Рамазана Сусанова без його участі в засіданні. Як розповів адвокат Айдер Сулейманов, Рамазан Сусанов не був повідомлений належним чином про майбутнє засідання", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Денісова передала головному омбудсмену Туреччини список кримських політв'язнів Кремля

За словами адвоката, спочатку засідання "суду" за адміністративною "справою" Сусанова було призначене на 9 вересня, проте через відсутність матеріалів "справи" його було перенесено. В "суді" Рамазанова пообіцяли повідомити про дату засідання, "проте ні дзвінка, ні повідомлення йому не було відправлено".

"Суддя" Галина Хулапова, яка проводила засідання за відсутності Сусанова, визнала його винним у скоєнні адміністративного правопорушення і винесла штраф в сумі 10 000 рублів.

"Природно, ми цю постанову будемо оскаржувати", - повідомив адвокат.

Читайте також: Кримські татари: «Катують не одного там, а кожного із нас...»

Нагадаємо: Рамазану Сусанову пред'явили адміністративне правопорушення за "порушення обмежень режиму підвищеної готовності" (ст.20.6.1 КоАП РФ). Він був затриманий під час масових арештів кримських татар 4 вересня біля будівлі ФСБ.

Всього в Сімферополі по "адміністративних справах" стосовно людей, які зазнали масових затримань біля будівлі ФСБ прийнято близько 30 рішень про штрафи на суми від 5000 до 20000 рублів (7370 грн).

Як повідомлялося, 3 і 4 вересня в окупованому Криму затримали та вивезли в невідомому напрямку Ельдара Одаманова, Асана та Азіза Ахтемова, Шевкету Усеінова і Нарімана Джелялова за підозрою в підриві газопроводу в селі Перевальному. Понад добу про них нічого не було відомо. Десятки людей, в тому числі родичі, журналісти та адвокати, прийшли до будівлі ФСБ з метою отримання інформації про викрадені. Близько 60 з них були затримані бійцями ОМОНу і доставлені в так звані райвідділи поліції м.Сімферополя.

Читайте також: Ще одного кримського татарина оштрафували за «мітинг» біля будівлі ФСБ

На 58 осіб були складені адміністративні протоколи за статтею 20.6.1 КпАП РФ (Невиконання правил поведінки при НС).