ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА ЛЮТИЙ 2024 РОКУ

ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА ЛЮТИЙ 2024 РОКУ

Укрінформ
Укрінформ оперативно та усебічно висвітлював міжнародну активність керівників держави та урядовців, важливі події та заходи на підтримку України у світі.

У лютому читачів та глядачів Укрінформу найбільше цікавили теми з перезавантаження у керівництві ЗСУ, міжнародні конференції щодо надання військової допомоги України, а також підсумки двох років повномасштабного вторгнення рф. 

Агенція активно інформувала аудиторію про зусилля щодо фінансової та військової підтримки України. Важливою подією лютого-2024 стало 19-те засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн". Журналісти оперативно висвітлювали засідання. Опубліковано низку інформаційних та аналітичних матеріалів щодо підсумків засідання.

Укрінформ активно висвітлював 60-ту ювілейну Мюнхенську безпекову конференцію. Журналісти агенції перебували на полях заходу. Серед контенту - новинні матеріали, коментарі, стріми з місця події, аналітичні матеріали, ексклюзиви та репортажі. На UkriformTV було розміщено 23 інформаційні відеоповідомлення про Мюнхенську безпекову конференцію. З них 17 - власного виробництва. Також опубліковано 3 спеціальні репортажі. Ці відеоматеріали отримали понад 55 тисяч переглядів, показники щодо охоплення - майже 1,5 млн. 

ТОП-3 відео власного виробництва про Мюнхенську безпекову конференцію щодо переглядів:

Підписання Угод про співпрацю у сфері безпеки між Україною та низкою держав-союзників наприкінці лютого було важливими подіями, що висвітлював Укрінформ. У день другої річниці повномасштабного вторгнення рф Президент України Володимир Зеленський провів зустрічі з Прем’єр-міністром Канади Джастіном ТрюдоГоловою Ради міністрів Італії Джорджею МелоніПрезиденткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн та Прем’єр-міністром Бельгії Александром Де Кроо, які прибули з візитом до Києва. З головами урядів Канади та Італії були підписані двосторонні угоди про співробітництво у сфері безпеки. Укрінформ усебічно висвітлював ці події.

Також Укрінформ детально розповідав про паризьку зустріч союзників, до якої долучився і Президент України. А саме, про підсумки конференції на підтримку України, що конкретно там обговорювали та коли отримаємо необхідну нам допомогу.

Фото: Офіс Президента України
Фото: Офіс Президента України

Надактуальною у лютому була тема перезавантаження у Збройних силах України. Звільнення Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ і призначення на цю посаду Сирського - одна з популярних тем, що цікавила читачів Укрінформу. Журналісти оперативно зібрали низку коментарів експертів та новинних матеріалів, щоб якнайширше висвітлити ці теми. Укрінформ розповів про нову команду та розпитав експертів, як вони оцінюють зміни у керівництві ЗСУ.

Укрінформ продовжив висвітлювати тему української відбудови. У лютому опубліковано низку матеріалів про відновлення міст, які зруйнували росія. Серед них, зокрема, репортажі про те, як відновлюють Ірпінь, Баштанку та інші. 

Росія й далі намагається сіяти розкол в українському суспільстві та міжнародній спільноті, вкидаючи в інфопростір фейки. Тому Укрінформ продовжує комунікувати теми, які допомогають суспільству захиститись від ворожої пропаганди, розвивати напрацьовані інформаційні та аналітичні продукти для боротьби з російською дезінформацією та пропагандою.

Головна редакція Укрінформу - “Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки” - протягом лютого оперативно інформувала українську та іноземну аудиторії про події російсько-української війни, системно протидіяла російській дезінформації, співпрацювала з профільними відомствами, дипломатичними представництвами та партнерами щодо формування політики “єдиного голосу”. Проведено аналіз світового, українського та російського медіапросторів для виявлення інформаційних загроз. Зокрема, у лютому проаналізовано низку російських вкидів про “втому Заходу від України”, “наступ на Одесу”, “про удар по полігону в Селидовому”, “про перемовини, ЗСУ, США” тощо. Також серед російських ІПСО були наративи щодо мобілізації в України та націлені на розпалювання ворожнечі між угорцями та українцями. Інфопродукт “Основні позиції інформаційного реагування. Пояснюємо складні речі простими словами” щодня інформує про основні події російського вторгнення в Україну. Він розсилається на міністерства України, Верховну Раду, Кабінет міністрів, закордонні дипломатичні установи, спецслужби, відомства та Єдиний марафон.

У лютому 2024 року на україномовній версії сайту Укрінформу опублікували 7 460 новини, 181 публікацію, 31 інтерв’ю та 79 матеріалів у рубриці “Експертиза”. 

ТОП-5 матеріалів з найкращими переглядами:

Щодо цитованості у лютому. ТОП-3 матеріалів по найбільшому охопленню аудиторії:

За результатами аналізу з використанням YouScan, загальна кількість посилань за лютий 2024 - 63 223 (січень -   63 542).

У лютому кореспонденти Укрінформу продукували значну кількість ексклюзивного контенту - інтерв’ю, коментарі та відеопродукти. 

Серед знакових інтерв’ю:

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ
  • Катаріна Матернова, Посол Європейського Союзу в Україні: Пакет у 50 мільярдів євро – прояв відданості Україні як майбутньому члену ЄС. Про деталі майбутнього рішення про продовження торгових преференцій для української продукції на європейському ринку, причини довгих дискусій навколо використання заморожених активів РФ, колективні заходи щодо стримування агресії РФ та посилення оборонного потенціалу ЄС.

Фото: SAMI KUUSIVIRTA
Фото: SAMI KUUSIVIRTA

Загальна відвідуваність україномовного та іншомовних версій сайту у лютому: користувачів - понад 5,35 млн, переглядів - близько 14,7 млн, кількість взаємодій із сайтом - понад 38 млн. 

На Єдиній подієвій стрічці випущено 7 789 новин. Кореспонденти редакції оперативної інформації випустили 2 315 новину, економічної редакції — 486 новин, регіональної кореспондентської мережі - 1 555 новин. Закордонна редакція випустила 1 240 інформацій, 13 інтерв’ю, 21 аналітичну публікацію, 75 відеоматеріалів та 836 фотографій.

Фотографи Укрінформу виконали 640 фоторепортажів. Загалом опубліковано 6 552 фотографій. 

Загальні показники щодо охоплення за лютий у соціальних мережах “Укрінформу” - FacebookХTelegramInstagram та Threads - понад 37,4 млн. Це - 1,3 млн щодоби.Кількість підписників на YouTube-канал “UkriformTV” станом на 1 березня 2024 - 859 тисяч (приріст за місяць - близько 14,5 тисяч). Переглядів відео на YouTube-каналі за лютий – 12,3 млн.  Це - 420 тисяч на добу. 

ТОП-3 відеоматеріалів Укрінформу за переглядами:

У рамках проєкту “Влада inside”, вийшло ексклюзивне інтерв’ю з міністром юстиції України Денисом Малюською. Журналіст та генеральний директор Укрінформу Олексій Мацука розпитав про те, як українські юристи здобуватимуть перемоги у міжнародних судах у справах про відшкодування наслідків кремлівських злочинів, чи готова Україна мобілізувати ув'язнених та "умовно" засуджених, скільки ми витрачаємо на утримання російських полонених та який зиск маємо натомість.  Текстова версія - на сайті Укрінформу.

Гостями програм “Лещенко запитує” у лютому були, зокрема, військовослужбовець ЗСУ Олександр Баталов, ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр.

У проєкті “Станція Краматорськ” брали участь речник Сухопутних військ ЗСУ Ілля Євлаш, 21-річна військова Оксана Рубаняк - позивний “Ксена” та інші.

Одним з завдань Укрінформу є висвітлення державної політики і суспільного життя в Україні. Національна інформагенція стала важливим майданчиком для діалогу влади та суспільства. На базі пресцентру Укрінформу у лютому керівники 9 органів виконавчої влади та міністерств звітували про підсумки своєї діяльності. Серед них - Український інститут національної пам'ятіДержавна архівна служба УкраїниДержавне агентство з енергоефективності та енергозбереженняДержавне агентство розвитку туризмуДержавне агентство водних ресурсівДержавна авіаційна служба України та інші.

Національне агентство продовжує бути надійним та достовірним джерелом новин та інформації у нашій країні і світі. У лютому Укрінформ оновив свої редакційні стандарти – щоб контент, враховуючи виклики повномасштабної війни, був більш якісним, повним, своєчасним, неупередженим, всебічним і збалансованим.

Редакційні стандарти Укрінформу базуватимуться на «Кодексі етики українського журналіста», що визначає, зокрема, свободу слова та висловлювань як невід’ємну складову діяльності журналіста, повагу до приватного життя людини, служіння суспільству, а не інтересам влади та засновників тощо. В агентстві також створюють орган із дотримання стандартів, до складу якої входять представники різних редакцій Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-