У Сирського розповіли, як служити під командуванням «жорсткого» генерала

У Сирського розповіли, як служити під командуванням «жорсткого» генерала

Відео
Укрінформ
Командувач Сухопутних військ ЗСУ, генерал-полковник Олександр Сирський - дуже талановитий і вимогливий воєначальник, який цінує солдатів.

Так описав генерала керівник пресслужби Оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) "Хортиця" капітан ЗСУ Ілля Євлаш у черговому випуску “Станція Краматорськ”. 

“Він дуже вимогливий до себе і до оточення. Він кризовий менеджер, робота якого полягає в гасінні пожежі, якщо так можна сказати. Росія має дуже серйозні резерви й потужності в зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця", і його завдання полягає в тому, щоб постійно й меншими силами, по-перше, стримувати противника, по-друге, коли є нагода, завдавати йому успішні ураження”, - розповів Євлаш.

Він звернув увагу на те, що саме під командуванням генерала Сирського звільнено найбільше українських територій за два роки повномасштабного вторгнення ворога.

“Це генерал, який звільнив найбільше українських територій — Харківщину, Київщину та який продовжує стримувати один із найбільших фронтів протягом двох років”, - наголосив військовий.

Імідж Сирського як “жорсткого” генерала, Євлаш пояснив насамперед турботою командувача про своїх підлеглих.

“Коли в нього є найменша нагода, він виїжджає на фронт. Він постійно працює і з пораненими, і з побратимами, з солдатами вирішує проблемні питання, усім цікавиться. Так, він вимогливий, але в даних умовах інакше ніяк не можна — або ти, або тебе. Він дуже цінує людей і постійно на цьому наголошує - люди важливіші за будь-яке залізяччя чи матеріальні засоби”, - зазначив Євлаш.

Читайте також: Сирський відвідав воїнів 42 бригади на Бахмутському напрямку

Він категорично спростував чутки про те, що малонавчених солдатів можуть кидати в бій, і як приклад навів ставлення до бійців у Сухопутних військах під командуванням генерала Сирського.

“Я ніколи не зустрічав, щоб людей не за фахом робили штурмовиками. Завжди робився акцент, щоб люди чітко виконували те, на що вони навчалися, що вміють і де вони себе найкраще зарекомендували”, - сказав капітан.

Він високо оцінив воєнначальницькі здібності генерала Сирського, вважаючи за честь служити під його командуванням.

“Генерал-полковник Сирський насамперед дуже талановитий командувач. Його підхід і робота - це неймовірно, це як працювати з якоюсь історичною постаттю і в тебе є нагода бути дотичним до цього всього”, - наголосив офіцер.

Зазначимо, в інформаційному просторі точаться чутки про ймовірну відставку головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Замість нього, нібито і зокрема, розглядають кандидатуру командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського. При цьому Сирський у військах, нібито, має імідж генерала, налаштованого на жорсткі дії проти ворога.

Нагадаємо, командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський регулярно відвідує передові позиції. Так нещодавно він відвідав військові частини на східному фронті, а також на Куп’янському напрямку провів перерозподіл сил та засобів ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-