Міністерство відновлення працює над стратегією розвитку авіаційної інфраструктури

Міністерство відновлення працює над стратегією розвитку авіаційної інфраструктури

Укрінформ
Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України вже працює над стратегією розвитку авіаційної інфраструктури.

Про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач у подкасті про відбудову Rise Ukraine, передає Укрінформ.

«Ми зараз працюємо над розвитком авіаційної інфраструктури. Вже розуміємо, які аеропорти зможуть запуститися і в який термін, що для цього потрібно. Також будемо говорити з компаніями, хто зможе працювати в Україні після того, як закінчиться війна», - зазначив він.

Деркач наголосив, що після завершення воєнного стану і відкриття повітряного простору Міжнародний аеропорт «Львів» буде одним з перших, хто зможе швидко відновити свою роботу.

«Львівський аеропорт точно буде в числі перших, які запустять роботу. У мене була зустріч із керівницею аеропорту. Ми обговорювали, в якому стані зараз аеропорт, що потрібно для відновлення його роботи. Він знаходиться в абсолютно робочому стані», - додав Деркач.

У 2023 році на заходи з будівництва, реконструкції аеродромної та енергетичної інфраструктури і забезпечення належного функціонування аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького передбачено 686,7 млн грн.

Читайте також: Агентство відновлення модернізує дорогу до пункту пропуску з Румунією

Як повідомлялось, з початком повномасштабного вторгнення росії припинено обслуговування руху цивільних літаків над повітряним простором України. Відкриття авіапростору відбудеться після того, як це дозволятиме безпекова ситуація.

Фото: dailylviv.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-