Воєнні злочини рф в Україні: у Литві розповіли про кількість жертв

Воєнні злочини рф в Україні: у Литві розповіли про кількість жертв

Укрінформ
Генеральна прокурорка Литви Ніда Грунскєне повідомила, що у рамках розслідування литовськими правоохоронними органами російських воєнних злочинів в Україні визнано жертвами понад 90 осіб.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на національного мовника LRT.

«У цій справі опитано понад 300 свідків і понад 90 осіб визнано потерпілими. Ми ділимося цією інформацією з Україною», - сказала генпрокурорка литовському радіо.

При цьому, за її словами, одним із найбільших викликів є готовність потерпілих давати свідчення.

Читайте також: У Нью-Йорку біля ООН відкриється виставка про воєнні злочини рф

Вона також окремо підкреслила, що «в Україні проводиться велика робота, де відкрито понад 73 тисячі досудових розслідувань». «Понад 400 справ вже передано до суду і, наскільки мені відомо, близько 30 осіб засуджено до тюремного ув'язнення», - додала Грунскєне.

Генпрокуратура Литви почала досудове розслідування агресії, воєнних злочинів і злочинів проти людяності в Україні 1-го березня 2022 року. Литовські прокурори разом з іншими посадовими особами та експертами вирушили в Україну, де разом із українськими прокурорами та слідчими взяли участь у процесуальних діях, записали показання потерпілих і свідків та провели огляд місця подій.

Читайте також: путін впровадив воєнні злочини у спорт - Кулеба

Як повідомлялося, у 2022-му році Литва надала 100 тисяч євро додаткового фінансування та делегувала національного експерта-слідчого до групи, яка розслідує ситуацію в Україні. Цього року Литва також надала додаткові 100 тисяч євро.

У січні президент Євроюсту Ладислав Хамран заявив, що розслідування воєнних злочинів росії в Україні ведеться у 21 країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-