Ще п'ятьом кримським підприємцям оголошено підозри за співпрацю із загарбниками

Ще п'ятьом кримським підприємцям оголошено підозри за співпрацю із загарбниками

Укрінформ
Прокуратура АРК повідомила про підозри ще п’ятьом кримським підприємцям-колаборантам.

Про це повідомила у Телеграмі прокуратура АР Крим та м. Севастополь, передає Укрінформ.

«Прокуратура автономії повідомила про підозри ще 5 підприємцям, які співпрацювали з державою-окупантом та забезпечували роботу окупаційних правоохоронних структур в Криму», - йдеться в дописі.

У прокуратурі розповіли, що в 2022 році підозрювані уклали контракти на поставку товарів та надання послуг з окупаційними установами, що фінансуються з державного бюджету рф.

Йдеться про такі установи, як «слідчий ізолятор № 1 управління федеральної служби виконання покарань по республіці Крим та м. Севастополю», «виправна колонія № 2 управління федеральної служби виконання покарань по республіці Крим та м. Севастополю», «кримський філіал «Краснодарського університету мвс рф», «центр господарського і сервісного забезпечення мвс по республіці Крим»» та «регіональний центр із підготовки до військової служби і військово-патріотичному вихованню».

Читайте також: Керівника окупаційної «адміністрації» у Криму підозрюють у колабораціонізмі

«Майже всі послуги були надані у рамках державного оборонного замовлення ворога. Внаслідок злочинних дій підприємці загалом отримали з держбюджету рф понад 12 млн російських рублів (понад 5,8 млн грн)», - зазначили у прокуратурі.

Зазначається, що дії підозрюваних кваліфіковано як колабораційна діяльність (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Як повідомлялося, прокуратура АРК повідомила про підозри трьом підприємцям із тимчасово окупованого Криму, які надавали послуги мвс рф на півострові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-