У Тернополі сформували потужний повітряний флот дронів-обприскувачів

У Тернополі сформували потужний повітряний флот дронів-обприскувачів

Укрінформ
Майже 120 одиниць безпілотної техніки, яку застосовуватимуть в Україні цього року під час весняно-польових робіт, сконцентрували на одному із підприємств Тернополя.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів новатор впровадження дронів-розприскувачів в аграрній сфері, керівник компанії «Роботизовані Агросистеми» Ігор Чайківський.

«Три роки тому зацікавилися можливістю своєї участі у новітніх методах обробки полів. Так і долучилися до створення безпілотної автоматизованої інтелектуальної сільськогосподарської екосистеми. Починали з кількох дронів. Переконалися у величезній ефективності їхнього використання. За сезон обробили близько 100 тис. га. Наші партнери-аграрії підрахували, що, працюючи з дронами-обприскувачами, вони зекономили третину пестицидів, 95% води і, що особливо важливо на тлі зростання ціни на паливо, використали на 90% менше пального», - розповів Чайківський.

За його словами, цього року в команді вирішили суттєво збільшити власний повітряний флот – до 120 дронів. Така кількість БпЛА, сконцентрованих в одній компанії, дозволила їй стати найбільшим оператором з професійного надання послуг дронами-обприскувачами не лише на території України, а й Європи.

«Нічого схожого в країнах Європи наразі немає, беремо приклад і переймаємо досвід розвинутих азійських країн. Використовуємо техніку XAG - світового лідера із виробництва такого типу дронів. Створили майже 60 мобільних бригад. Одна бригада - це оператор з помічником, два дрони і один автомобіль з причіпом. У перспективі – вихід на міжнародні ринки», - зазначив Чайківський.

Читайте також: Сільське і високотехнологічне: як господарюють аграрії 21 століття

Як повідомляло агентство, активне зростання ринку дронів-обприскувачів в останні роки пов’язано із підвищенням попиту на цей вид послуг серед аграріїв. Торік у пікові періоди ціна на такі послуги зростала практично вдвічі.

В Україні ключовий виробник сільськогосподарських дронів у світі - київська компанія XAG, яка нині займає 53% глобального ринку. За час свого існування компанія створила понад 62 тисячі робочих місць. Обробка сільськогосподарських угідь з допомогою новітнього обладнання сприяла підвищенню врожайності на майже 5,5 млн тонн.

Фото надала компанія «Роботизовані Агросистеми» 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-