Волонтерка Аліна Косовська здолала майже 400 км зимовими Карпатами в соло-поході

Волонтерка Аліна Косовська здолала майже 400 км зимовими Карпатами в соло-поході

Фото
Укрінформ
Волонтерка Аліна Косовська пройшла Закарпатський туристичний шлях в зимовому соло-поході - майже 400 км різними масивами українських Карпат від заходу до сходу Закарпатської області.

Про це вона повідомила у своєму Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Я ще сама в це не повірила, але я на фініші. 398 км , зимовий Закарпатський туристичний шлях - пройдено," - написала Косовська.

Таким чином Косовська стала першою, хто здолав найдовший туристичний маршрут українськими Карпатами, причому зробила це взимку у соло-поході. Раніше подібні спроби закінчувалися невдачами.

Як повідомляв Укрінформ, Аліна Косовська - волонтерка із Авдіївки, гірська провідниця. Вона стартувала на маршруті 8 січня, таким чином її трек тривав понад місяць. За цей час Косовська пройшла Вододільний та Боржавський хребти, полонину Красну та три найважчі та найвищі масиви Українських Карпат - Свидовець, Чорногора та Мармароси.

Читайте також: Альпіністка з Черкас підкорила найвищу вершину Америки

ЗТШ – туристський шлях, один із головних пішохідних маршрутів Українських Карпат. Пролягає у межах Закарпатської області – із заходу на схід, через основні гірські масиви Українських Карпат, має протяжність 398 км. ЗТШ створили у 2004 році, у 2010-му маршрут промаркували згідно зі стандартами чеської системи маркування завдяки співпраці проєкту FORZA з ГО “Карпатські стежки” та органів місцевого самоврядування Закарпатської області.

Фото зі сторінки Аліни Косовської у Фейсбуці

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-