В Ужгороді відбудеться родинний хокейний фестиваль

В Ужгороді відбудеться родинний хокейний фестиваль

Фото
Укрінформ
Близько сотні учасників турніру, з-поміж яких навіть бабусі й дідусі.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу розповів президент федерації хокею в Закарпатській області Василь Ябрик.

“На Закарпатті цими вихідними на лід вийдуть сімейні команди, позмагаються у любительському турнірі. Фестиваль проводимо для того, аби показати, що хокей на Закарпатті є, маємо команди, в яких люди грають поколіннями”, - розповів Ябрик.

За його словами, наразі в області залучають під спорт розважальну інфраструктуру — громадські ковзанки.

“В області таких є дві — в Ужгороді та Берегові, співвласники йдуть нам назустріч, аби розвивати спорт та долучати дітей. Багато школярів та студентів мають змогу безкоштовно виходити на лід за попереднім записом - це соціальна відповідальність бізнесу”, - каже президент федерації хокею на Закарпатті.

Як зауважив Ябрик, в області є чотири любительські команди, постійно проводять турніри, куди приїздять угорці, словаки та поляки... В Ужгороді є також дитяча школа хокею. Займатися можуть тільки на єдиному майданчику в Ужгороді, бо він відповідає спортивним стандартам. Тому закарпатські хокеїсти мріють про льодовий палац.

Представник федерації зазначив, що на Закарпатті цей вид спорту почав розвиватися на початку ХХ століття.

“На чемпіонаті світу в 1946 році Україну як радянську республіку представляла команда, де вже тоді 80% хокеїстів було саме із Закарпаття - гравці із Ужгорода та Мукачевого..

Під час паводку 1998 року, льодові машини були знищені водою, їх ніхто не захотів відновлювати”, - розповів Ябрик. Відтоді на Закарпатті і почав занепадати хокей.

Нинішній ужгородській ковзанці - 12 років, секція хокею в місті відкрилася на другий рік її існування. Щоб долучити до цього спорту якомога більше молоді, хокейний фестиваль проводять в Ужгороді.

Василь Ябрик розповів, що цьогоріч на турнір вже заявлені команди, очікують близько 100 гравців. Змагання не за кубки та перші місця, а заради дозвілля. Реєструють родинні команди від трьох гравців, на лід можна приходити із батьками, бабусями-дідусями, двоюрідними братами-сестрами тощо.

Проводитимуть родинний хокейний фест в Ужгороді у суботу та неділю, 15-16 січня. Переможці згодом поїдуть на всеукраїнський турнір у Києві, а п’ять родин, визнані кращими на загальноукраїнському хокейному фесті, у лютому поїдуть коштом Федерації хокею України на світовий чемпіонат у Польщу. Їм оплатять квитки та проживання.

Фото: Василь Ябрик

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-