У Сколівських Бескидах почали підгодовувати  червонокнижних зубрів

У Сколівських Бескидах почали підгодовувати червонокнижних зубрів

Фото
Укрінформ
У Національному природному парку «Сколівські Бескиди» через сніжну зиму почали підгодовувати поголів’я зубрів.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба НПП «Сколівські Бескиди», передає Укрінформ.

“Служба охорони Майданського лісництва розпочала викладку кормів для підгодівлі зубрів. Чисельність стада на даний час - 37 особин. Тварини охоче підходять і споживають соковиті смаколики. При таких умовах зимівля для тварин не страшна”, - йдеться у повідомлені.

Як зазначають працівники парку, в нацпарку подбали про зимовий раціон для червонокнижних зубрів. Цьогоріч на 79,425 тис. грн закуплено кормів: 7500 кг буряка, 4000 кг капусти, 3750 кг кукурудзи. Кошти виділив обласний фонд охорони навколишнього природнього середовища.

В НПП «Сколівські Бескиди» діє програма «Поновлення популяції зубрів у Майданському лісництві». За зубрами ведеться постійний контроль з боку науковців, ветеринарів, представників Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства й Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області. Вид занесений до Червоної книги України (1991), Червоної книги МСОП та Європейського Червоного списку (1991). Полювання на зубра заборонено з 1923 року.

Фото: Національний природний парк «Сколівські Бескиди»/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-