На Тернопільщині створюють національний природний парк

На Тернопільщині створюють національний природний парк

Укрінформ
В Тернопільській області створюють національний природній парк «Бережанське Опілля» та розширяють діючі межі природно-заповідного фонду.

Про це передає Укрінформ із посиланням на повідомлення пресслужби облдержадміністрації.

«Для покращення екологічної ситуації в області, ми збільшуємо площу територій та об’єктів природньо-заповідного фонду. Це 645 одиниць територій та об’єктів. Від загальної площі області це майже 9%, ми прагнемо збільшити цю цифру до 15%» — сказав під час засідання робочої групи щодо розвитку заповідної справи на Тернопільщині заступник голови ОДА Володимир Важинський.

Також повідомляється, що йдеться і про створення національного природного парку «Бережанське Опілля» орієнтовною площею у майже 12 тис. га.

Нині вже погоджено проєкт про збільшення його площі майже на 533 гектара.

Окрім цього, готуються документи до проєктів створення 28 нових територій та об’єктів природно-заповідного фонду загальною площею понад тис га.

Як повідомляло агентство, на Тернопільщині в останні роки активно триває розширення природно-заповідного фонду, що відкриває нові можливості туристичній та природоохоронній сферам.

Нині в області розташовані національні природні парки «Дністровський каньйон», «Кременецькі гори», природний заповідник «Медобори».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-