У Черкасах відкрили безкоштовну майстерню одягу

У Черкасах відкрили безкоштовну майстерню одягу

Фото
Укрінформ
На кошти Громадського бюджету в Черкасах відкрили «Соціальну громадську майстерню» з безкоштовним дрібним ремонтом одягу для малозабезпечених громадян та пенсіонерів.

Про це повідомляє Черкаська міська рада, передає Укрінформ.

«Це один з проєктів-переможців Громадського бюджету Черкас у 2020 році, який ми реалізували. Його підтримали 392 жителі нашого міста. Бюджет проєкту – 50 000 грн. За ці кошти було придбано 4 швейні машинки, 2 оверлоки, 2 розкрійні столи, стелаж для зберігання швейного приладдя та безпосередньо швейне приладдя», – розповів начальник відділу підтримки громадянського суспільства управління інформаційної політики Олексій Дубовий.

Майстерня запрацювала напередодні Міжнародного дня волонтера, який відзначається 5 грудня. Саме у мікрорайоні «Дніпровський» давно існує волонтерський рух: надається допомога військовим (плетуть маскувальні сітки, теплі шкарпетки), школам-інтернатам, сиротам, надаються безоплатні послуги перукарів для малозабезпечених верств населення. Тепер тут надаватимуть ще один вид соціальної допомоги.

"Для мене це – дуже приємна новина. Залишився сам, щось зашити важко, бо руки трясуться. А так схожу до дівчат, вони вшиють "блискавку" та ще й поговорять", – розповів кореспондентові Укрінформу черкаський пенсіонер Костянтин Рапин.

Швачок у громадську майстерню шукатимуть і навчатимуть через центр зайнятості.

Фото: Черкаська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-