Миколаївщина отримала першу пересувну лабораторію для моніторингу води і повітря

Миколаївщина отримала першу пересувну лабораторію для моніторингу води і повітря

Укрінформ
Лабораторія вартістю у 12 мільйонів гривень виявлятиме небезпечні речовини та робитиме висновки про причини забруднення довкілля.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пост голови депутатської комісії Миколаївської обласної ради з питань екології Алли Ряжських у Фейсбуці.

«В нашу область без жодної бюджетної копійки передано пересувну лабораторію моніторингу навколишнього середовища та впливу хімічних факторів вартістю 12 млн грн», - написала Ряжських.

За її інформацією, протягом останніх років на Миколаївщині почастішали скарги щодо підвищеної концентрації шкідливих речовин в повітрі. Це призводить до погіршення екологічної ситуації та негативно впливає на стан здоров’я людей.

Зазначається, що лабораторія укомплектована сучасними засобами вимірювань вмісту в атмосферному повітрі та воді забруднюючих речовин відповідно до вимог нормативних документів. Спеціалісти лабораторії матимуть змогу оперативно виявляти небезпечні речовини та робити висновки щодо причин забруднення довкілля.

Так, лабораторія здатна виявити у повітрі діоксид сірки та азоту, оксид вуглецю, формальдегіди, фенол, аміак, бензол та інші речовини. У воді - нафтопродукти, фосфати амонію, азот, хлор, залізо тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-