Команда з Донеччини увійшла до ТОП-5 переможців Всесвітньої олімпіади з робототехніки

Команда з Донеччини увійшла до ТОП-5 переможців Всесвітньої олімпіади з робототехніки

Укрінформ
На Всесвітній олімпіаді з робототехніки команда школярів з Донеччини увійшла до ТОП-5 переможців.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в Донецькій обласній держадміністрації.

«Команда з Вугледару увійшла до ТОП-5 переможців на Всесвітній олімпіаді з робототехніки… Це один із найкращих результатів за історію участі України у цій олімпіаді з 2009 року»,– йдеться у повідомленні.

Зазначається, що всього участь у цих змаганнях взяли понад 200 команд із 65 країн світу. Цьогоріч олімпіада відбулася в онлайн-форматі. Представляли Україну три команди - з Запорізької, Київської та Донецької областей.

Роботи команд мали виконати низку завдань, зокрема, розпізнати де у кімнаті перегоріли лампочки, вилучити їх, відвезти в умовну зону переробки та розмістити енергоощадні лампочки на місці перегорілих. Також робот мав оцінити й рівень освітлення у кімнаті – якщо його не вистачає, тоді додати сонячних батарей залежно від того, звідки падають промені сонця.

До цієї олімпіади команда готувалася кілька місяців. У результаті конкурсу - команда з Донеччини увійшла до ТОП -5 переможців серед найкращих команд світу.

Як відомо, Всесвітня олімпіада з робототехніки (World Robot Olympiad) — одна з найбільших олімпіад світу. Це ключова подія в області новітніх навчальних технологій та освітніх програм, де найкращі учасники святкують досягнення розуму. Всесвітня олімпіада роботів, Міжнародні змагання роботів – це змагання для школярів віком від 10 до 21 року. Перший фестиваль відбувся 2004 року в Сінгапурі.

Фото: Pixabay

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-