У Чернівцях запрацювала соляна кімната, де відновлюються пацієнти після COVID-19

У Чернівцях запрацювала соляна кімната, де відновлюються пацієнти після COVID-19

Фото
Укрінформ
У Чернівецькій поліклініці №2 запрацювала соляна кімната. За направленням сімейного лікаря цією процедурою безкоштовно може скористатися будь-який пацієнт, у тому числі люди, які перехворіли на COVID-19.

Про це у Фейсбуці повідомляє управління охорони здоров'я Чернівецької міської ради, передає Укрінформ.

Зазначається, що стіни в кімнаті оббиті соляними плитами з Солотвиного. На підлозі – теж сіль. «Дихати сіллю» можуть одночасно два пацієнти. Процедура триває 45 хвилин.

Як уточнили кореспонденту Укрінформу в управлінні, найчастіше відвідування соляної кімнати потребують пацієнти, які перенесли COVID-19 із запаленням легень.

Перед початком процедури хворого оглядає лікар: вимірює артеріальний тиск, пульс, температуру тіла, проводить опитування щодо загального самопочуття.

«Основні скарги, з якими до нас звертаються пацієнти після COVID-19 - задишка, високий тиск, важке відходження харкотиння. Для проведення процедури ми використовуємо водно-сольовий розчин, розмір частинок якого - від 1 до 5 мікрон. Це дозволяє потрапляти не лише у великі бронхи, а й у дрібні бронхи та альвеоли, що сприяє бронходренажній, протизапальній, імуномодулюючій дії», - розповів завідувач реабілітаційного відділення КНП «Міська поліклініка №2» Ігор Михальчук.

За його словами, ця процедура також сприяє психоемоційному розвантаженню. Під час сеансу можна читати, спати. За станом пацієнта постійно слідкує медичний персонал. Повний курс лікування – 10-12 процедур.

«Протипокази до відвідування соляної кімнати – гострий період захворювання. Наприклад, високий тиск, задишка, запалення у стадії загострення. Коли пацієнт  приходить у ремісію, то може розпочинати фізіопроцедури», - зауважив лікар.

Курс лікування у соляній кімнаті є безкоштовним. Єдина умова – мати електронне направлення від сімейного лікаря.

Фото: Чернівецька поліклінка № 2

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-