На Донеччині встановлюють світловідбиваючі маркери для захисту птахів

На Донеччині встановлюють світловідбиваючі маркери для захисту птахів

Укрінформ
У Національному природному парку «Меотида» енергетики встановлюють світловідбиваючі маркери для захисту птахів.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в компанії ДТЕК Донецькі електромережі.

 «ДТЕК Донецькі електромережі опікуються збереженням рідкісних видів птахів. Щоб убезпечити їх від зіткнення з високовольтними лініями під час міграції, спеціалісти компанії встановлюють на території національного природного парку «Меотида» понад 360 спеціальних світловідбиваючих маркерів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ці маркери дозволять врятувати птахів, включаючи рідкісних і занесених до Червоної книги, від ураження струмом, а також уникнути аварій в мережах і замикання електроліній. Установка таких світловідбиваючих маркерів — світова практика, і закріплення  їх на високовольтній повітряній лінії робить їх видимими для птахів у польоті.

Наразі фахівці монтують такі захисні пристрої у заказнику «Білосарайська коса» парку «Меотида» - світловідбиваючі маркери кріплять на повітряній лінії 35 кВ кожні 10 метрів. Тепер птахи зможуть роздивитись перешкоду у темний час доби та безпечно її оминути.

У рамках програми орнітологічної безпеки, енергетики компанії встановлюють дерев’яні гніздування для сокола-кобчика в природному парку «Меотида».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-