У Вінниці облаштували 9,5 кілометрів велосипедних доріжок

У Вінниці облаштували 9,5 кілометрів велосипедних доріжок

Укрінформ
У Вінниці в поточному році облаштували 9,5 км нових велосипедних доріжок.

Про це повідомляє Вінницька міська рада, передає Укрінформ.  

 «У 2021 році побудували 9,5 км веломережі. За Програмою розвитку велосипедного руху на 2021-2023 роки її протяжність плануємо збільшити до 110 км», - повідомив заступник директора департаменту енергетики, транспорту та зв'язку Вінницької міської ради Андрій Сорокін.

За його словами, цьогоріч на вулицях міста обладнали 5,5 км виділених велодоріжок та 4 км суміжних (велосипедна та пішохідна) доріжок. Облаштовували їх в ході капітального ремонту вулиць.

Наразі на території міста велосипедна мережа має протяжність 88,5 км.

Зазначається, що у Вінниці на велосипеди пересідають дедалі більше городян. Для тих, хто власного байка немає, вже три сезони поспіль у місті працює муніципальний велопрокат - 25 станцій Nextbike на 180 велосипедів. Для популяризації екологічного двоколісного транспорту у Вінниці проводять різні заходи. Серед них – флешмоби, велоперегони, марафони. Всього за рік провели більше трьох десятків велозаходів.

За результатами щорічного Всеукраїнського муніципального опитування, яке цьогоріч проводив Міжнародний республіканський інститут (IRI), Вінниця є лідером серед українських міст з розвитку велоінфраструктури та екологічності.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-