У Чернігові запустили першу в місті станцію знезалізнення води

У Чернігові запустили першу в місті станцію знезалізнення води

Укрінформ
У Чернігові запрацювала перша в місті станція доочистки та знезалізненя питної води, яка обслуговуватиме один із житлових масивів.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив керівник інформаційної служби КП «Чернігівводоканал»  Ігор Грищенко.

 «Запрацювала перша в місті станція знезалізнення, розташована по вулиці Козацькій. У перші дні її роботи вміст заліза у воді, яка подається в житлові будинки, зменшився у 10 разів і знаходиться на мінімальних допустимих позначках державних санітарних норм», - сказав він.

Водночас, зазначив речник, актуальною залишається проблема великої кількості залізного осаду в трубах, особливо, внутрішньобудинкових мереж, який треба вимити. Промивка труб здійснюється двічі на рік, і весною водоканал почне це робити із залученням ЖЕКів і ОСББ, які обслуговують будинкові мережі.

Він додав, що на будівництво першої станції знезалізнення «Чернігівводоканал» витратив понад 6,6 млн грн коштів власної інвестиційної програми. Наступним кроком підприємства стане реалізація другого проєкту зі спорудження двох таких станцій на вулиці Льотній.

Третій проєкт, який уже також готовий, стосується будівництва потужної станції знезалізненення на ВНС «Подусівка». На цей об’єкт потрібно 6-7 млн євро, пошук джерел фінансування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-