У Запоріжжі вакцинуватимуть людей проти COVID-19 у спеціальному автобусі

У Запоріжжі вакцинуватимуть людей проти COVID-19 у спеціальному автобусі

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі презентували пересувний мобільний пункт вакцинації, який створено на базі одного з автобусів КП “Запоріжелектротранс”. Під час презентації автобус отримав назву “вакцинобус”.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Щеплення будуть робитись в автобусі, який облаштовано так само, як і пункт вакцинації: зона реєстрації, зона щеплення, зона спостереження чи очікування. Єдине, що сертифікат отримати можна вже у сімейного лікаря. Нам потрібно, аби процес вакцинації був якісний. Можна сказати, що це буде вакцинобус”, - сказав під час презентації секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

Він зізнався, що ідея створити такий пересувний пункт щеплення виникла, коли почув, що в Україні можна вакцинувати у спеціальному трамваї.

“Почув по радіо і подумав, а чому б і нам не зробити? Додаткові кошти на це не виділяли. Ноутбуки та обладнання взяли з пунктів медико-санітарної допомоги. Мобільні бригади медиків сформовані. Сам автобус був у резерві. Рішення прийняли на комісії ТЕБ та НС, і в робочому порядку на виконкомі все узгодили”, - додав Куртєв.

В автобусі є мобільний Інтернет, працюватиме три реєстратори, один вакцинатор і один лікар.

Щотижня складатимуть маршрут роботи мобільного пункту по кожному району міста. У мерії кажуть, що вакцинобус не стоятиме на одному місці.

“Щодня в нього буде 3-4 локації, які були розроблені спільно з головами райадміністрацій. Вони мають заздалегідь всіх мешканців міста проінформувати про те, що буде працювати мобільний пункт вакцинації. Це питання відпрацьоване з головами ОСББ, квартальними. Тобто люди будуть проінформовані”, - говорить радниця з питань медицини виконуючого обов’язки міського голови Запоріжжя Анна Головко.

У мерії також додають, що щодня аналізуватимуть роботу пересувного пункту, аби вносити корективи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-