Підприємець із Луганщини  виготовляє біопаливо

Підприємець із Луганщини виготовляє біопаливо

Фото
Укрінформ
Фермер із села Коломийчиха  розпочав виготовлення брикетів із соломи для опалення житла та офісів.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Фейсбук-сторінку Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України».

Обладнання для реалізації проєкту підприємець Іван Чуніхін  отримав за грантом від Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України». Проєкт USAID закупив прес-підбирач соломи, брикетувальну машину та подрібнювач соломи. Фермер взяв на роботу чотирьох людей, які працюють на цьому обладнанні.

Сировину для виробництва брикетів – солому – фермер має власну, адже вирощує соняшник, кукурудзу та інші технічні культури. Цьогоріч заготував близько 100 тонн соломи.

За словами Івана Чуніхіна, енергетична цінність соломи є високою. 1,5 тонни солом’яних брикетів замінюють 1 тонну вугілля. Вартість брикетів – 3 000 грн за тонну, вугілля – від 6 500 до 9 000 грн.

Зазначається, що таке використання соломи – альтернатива її палінню. Спалювання після збору врожаю шкодить ґрунту, знищуючи верхній родючий шар, а також є загрозою виникнення пожеж. Крім цього, багато фермерів переорюють залишки соломи, яка лишається на полях.

Наразі фермер веде перемовини про використання  брикетів для опалення сільського клубу, бібліотеки, школи, дитячого садка Коломийчиської громади. Ці заклади мають котли, які дозволяють опалювати приміщення, як газом, так і альтернативними видами пального.

Фото: Іван Чуніхін/ Проєкт USAID «Економічна підтримка Східної України, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-