Фестиваль соціального шкільного підприємництва  проходить у Вінниці

Фестиваль соціального шкільного підприємництва проходить у Вінниці

Укрінформ
Учасників фестивалю навчатимуть креативних підходів у бізнесі, які допоможуть згенерувати ідеї соціальних шкільних фірм

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила співкоординаторка фестивалю – заступник голови ГО «Освітній простір 2.0» Олена Солоїд.

«Ми реалізуємо проєкт «Майстерня соціальних шкільних стартапів». Його мета – розвиток соціального підприємництва у школах Вінницької міської територіальної громади. На фестивалі збираємо освітян та учнів, для того, щоб познайомити їх з можливостями і перспективами, які надає таке підприємництво. І сьогодні до нас приїхали перші вінницькі шкільні підприємці з трьох шкіл, які вже створили стартапи, щоб поділитися своїм досвідом, досягненнями і проблемами, які у них виникають», - повідомила Солоїд.

За її словами, під час фестивалю відбудеться панельна дискусія «Як бути підприємцем у школі?» за участі соціальних шкільних підприємців, а також представників влади та бізнесу.

Окрім того, пройдуть майстер-класи з підприємництва. Вони допоможуть майбутнім стартаперам ефективно спланувати та організувати діяльність. Також учасників фестивалю навчатимуть креативних підходів у бізнесі, які допоможуть згенерувати ідеї соціальних шкільних фірм.

Під час фестивалю буде проходити ярмарок продукції шкільних соціальних підприємств Вінниччини.

Як повідомила Солоїд, наразі у Вінницькій області створено три шкільних соціальних підприємства. Так, одна зі шкіл займається пошиттям екошоперів зі вторинної сировини, друга  - вирощує мікрогрін, а третя – створює на базі ліцею фотостудію.

«Це не просто шкільні стартапи, а підприємства, які мають соціальну мету і місію. Тобто, кожна із цих шкіл вирішує соціальну проблему. Наприклад, у Брацлаві школа створила підприємство «Грінлайн». Частину грошей, зароблених на підприємстві, вони виділяють на допомогу двом місцевим інтернатним закладам. Окрім того, спрямовують їх на розвиток шкільного хабу, де вони проводять свій позаурочний час», - сказала вона.

За схожим принципом працює школа у селі Стадниця, розташованому поблизу Вінниці. Тут відкрили підприємство «Екограс». За кошти від продажу екогріну стартапери планують створити на базі навчального закладу станцію з сортування побутових відходів.

Фотостудія Вінницького технічного ліцею має за мету допомогти талановитим фотографам навчатися та розвиватися. Учасники студії хочуть створювати соціальну рекламу.

Координаторка фестивалю додала, що в області ще три школи планують  створити шкільні соціальні підприємства найближчим часом.

Фестиваль проводиться в рамках проєкту «Майстерня соціальних шкільних стартапів», який реалізується ГО «Освітній простір 2.0» в партнерстві з Департаментом освіти за підтримки Вінницької міської ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-