Вперше в Україні розробили рекомендації для заняття музикою з дітьми з особливостями розвитку

Вперше в Україні розробили рекомендації для заняття музикою з дітьми з особливостями розвитку

Укрінформ
Методики, запропоновані у посібнику, можна використовувати на уроках музики у школах, на позакласних заняттях та для родинного дозвілля вдома.

Про це йдеться у пресрелізі  Всеукраїнської благодійної організації «Даун Синдром», передає Укрінформ.

Це одна з ініціатив кампанії «Музика – важлива. Музика – можлива», спрямованої на інформування суспільства щодо можливостей та здібностей таких дітей, яка реалізується ВБО «Даун Синдром»  за підтримки Українського культурного фонду. Рекомендації розміщено у відкритому доступі.

«Наша мета не тільки розповісти широкому загалу про музикування дітей з синдромом Дауна, а й зацікавити музичних педагогів різних освітніх установ у тому, щоб вони не боялись братися навчати таких дітей музиці. Проблема з неготовністю педагогів навчати музиці дітей з інвалідністю часто зав'язана на елементарному нерозумінні можливостей», – пояснюють в «Даун Синдром».

Читайте також: У школах Миколаєва збільшили кількість інклюзивних класів

Зазначається, що методики, запропоновані у посібнику, були напрацьовані під час роботи експериментального музичного онлайн-гуртка для дітей з синдромом Дауна та їхніх сиблінгів (рідних братів та сестер). Під час реалізації проєкту заняття постійно адаптовувалися музичними педагогами під культурний запит та потреби учасників.

Посібник також розіслано до освітніх установ з різних областей України.

Фото з відкритих джерел та ВБО «Даун Синдром»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-