На Черкащині для захисту лісів від пожеж збільшили кількість мінералізованих смуг

На Черкащині для захисту лісів від пожеж збільшили кількість мінералізованих смуг

Укрінформ
На Черкащині для захисту лісів від пожеж проклали майже 3 тис. км нових мінералізованих смуг та оновили 9425 км уже існуючих.

Про це повідомляє Управління лісового та мисливського господарства Черкаської області.

«З метою унеможливлення поширення лісових пожеж, щороку на Черкащині створюються нові мінералізовані смуги та здійснюється догляд за вже існуючими. Так, за три квартали 2021 року держлісгоспами області було створено 2917 км нових мінералізованих смуг та проведено догляд за 9425 км вже існуючих», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що для захисту лісів від пожеж в лісгоспах Черкащини функціонують 26 лісових пожежних станцій, 32 пожежні автомобілі, 1 пожежний трактор (на базі Т-150), 17 пожежних модулів (на базі автомобілів УАЗ та пристосованої техніки), 274 ранцевих вогнегасників. У лісництвах сформовані пункти накопичення пожежного інвентарю на випадок гасіння лісових пожеж. Функціонують 15 телевізійних систем спостереження.

Виконані протипожежні заходи дали змогу не допустити великих загорань. З початку цього року зафіксовано 24 низові лісові пожежі на загальній площі 3,26 га.

Читайте також: На Донеччині гірники перетворюють шахтний терикон в зелену гору

Загалом від початку пожежонебезпечного періоду 2021 року на Черкащині було проведено 587 рейдів.

Фото: Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-