У Хмельницькому виготовляють крафтові натуральні чаї та «живе» варення

У Хмельницькому виготовляють крафтові натуральні чаї та «живе» варення

Фото
Укрінформ
Переможець конкурсу «Битва стартапів» виготовляє крафтові натуральні чаї з лаванди і ферментованого листя вишні,  а також «живе» варення з ягід, яке не варять.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла власниця крафтового виробництва Оксана Кутасевич.

«Ми виготовляємо «живе» варення, тому що воно без варки і зберігається в холодильнику. Його готуємо із журавлини та обліпихи. Такий продукт можна вживати як варення або робити з нього чай. Крім цього, для чаїв у нас є калина з лимоном, а також імбир з медом, лимоном і апельсином. Наша продукція натуральна, до якої ми додаємо лише цукор або мед», - зазначила Кутасевич.

За її словами, влітку почали заготовляти ферментоване листя вишні для чаю. Такий напій має насичений колір та аромат. Навесні також готують сироп із соснових шишок, який можна додавати до чаю. Окрім цього, для чаїв збирають іван-чай, чебрець, липу, м’яту, лаванду.

На крафтовому виробництві також готують варене варення з чорниці та лаванди, соус песто, що не варять, а найближчим часом запустять виробництво соусу без варіння з помідорів та хрону.

Читайте також: Грант на варення: як «смачний» бізнес став на ноги

Проєкт виробництва фруктово-ягідних живих варень переміг у цьогорічному конкурсі «Битва стартапів», який проводила Хмельницька міська рада. Виробництво отримало грант у розмірі 75 тис. грн на розвиток своєї справи.

Фото надала Оксана Кутасевич

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-