На Чернігівщині за програмою «Питна вода» збудують 95 свердловин

На Чернігівщині за програмою «Питна вода» збудують 95 свердловин

Укрінформ
Чернігівська обласна рада ухвалила програму "Питна вода Чернігівської області на 2022-2026 роки", за якою в області планують збудувати 95 свердловин для забезпечення населення якісною питною водою.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Заходами Програми передбачено будівництво 95 свердловин глибиною 80-150 метрів (канівсько-бучацький водоносний горизонт) з облаштуванням водорозбірних колонок у сільських та селищних населених пунктах області, які найбільше потерпають в умовах зниження рівня ґрунтових вод", - ідеться у документі, розміщеному на сайті Чернігівської обласної ради.

Орієнтовний обсяг фінансування програми - 95 млн грн, у тому числі з обласного бюджету - 57 млн, з місцевих бюджетів - 38 млн грн.

У документі зазначається, що питання забезпечення жителів області питною водою є вкрай актуальним. Адже в останні роки на Чернігівщині, яка, до речі, має найбільші запаси поверхневих та підземних вод в Україні, внаслідок кліматичних змін та інших чинників, фіксуються непоодинокі випадки зникнення води у колодязях. Відтак, за останні 5 років кількість криниць, із яких можна попити, скоротилася майже на третину.

Читайте також: У Сумах відкрили першу в області лінію сортування сміття

Централізованим водопостачанням в Чернігівській області забезпечено 56% населення. Нагальну потребу в додатковому забезпеченні споживачів питною водою мають майже 500 населених пунктах із населенням понад 200 тисяч осіб.

 Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-