Мешканка Луцька просить заборонити святкування 14 жовтня та 8 березня в школах

Мешканка Луцька просить заборонити святкування 14 жовтня та 8 березня в школах

Укрінформ
На платформі електронної демократії  створили петицію, у якій департамент освіти  Луцька просять надати  рекомендації навчальним закладам, щоб 14 жовтня не вітали хлопців, а 8 березня – дівчат.

Про це повідомляє кампанія проти сексизму «Повага», передає Укрінформ.

Петицію зареєструвала мешканка Луцька Ольга Бузулук разом з іншими «свідомими батьками». 

«Тільки така установка зверху спрацює: такі ж рекомендації директори видадуть головам батьківських комітетів, а ті, в свою чергу, донесуть батькам, яким дуже хочеться, щоб їхні діти отримали подарунки», -  йдеться у петиції.

У тексті петиції її автори зазначають, що вітати 14 жовтня хлопців - неповага до суспільства, до загиблих на війні, до жінок.  Також вони стверджують, що вітати 8 березня дівчат – «радянський пережиток,  неповага до тих, хто досі виборює права в усьому світі, в тому числі, в Україні».

«Нині, коли вітають з цими «святами» (а таке є практично в усіх школах), насаджують думку дітям, що хлопці мають бути «мужніми, сильними, захищати», дівчата ж мають бути «чарівними, ніжними, берегти домашнє вогнище». Тобто нашим дітям з маленьких років нав'язують викривлені цінності. Чому дівчата не можуть бути сильними, а хлопці - оберігати сімейне вогнище?», - зауважують у тексті петиції.

Читайте також: На Черкащині в школах спецобладнання ідентифікує обличчя і контролює масковий режим

У повідомленні зазначається, що у разі, якщо петиція набере 300 голосів, то  міськарада надасть обґрунтовану відповідь.

Нагадаємо, що Верховна Рада перейменувала державне свято День захисника України, яке відзначається 14 жовтня, на День захисників і захисниць України.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-