На Буковині пацієнту вперше з допомогою 3D-копії суглоба підібрали ідеальний імплант

На Буковині пацієнту вперше з допомогою 3D-копії суглоба підібрали ідеальний імплант

Фото
Укрінформ
У Чернівцях вперше для протезування суглоба використали 3D-моделювання. За допомогою надрукованої на 3D-принтері моделі суглоба, для пацієнтки підібрали ідеальний імплант.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив начальник підрозділу ортопедії та травматології ОКНП «Чернівецька обласна клінічна лікарня» Валентин Василов.

«Вперше у відділенні ортопедії та травматології виконали оперативне втручання із застосуванням 3D-моделювання. При плануванні та виконанні ендопротезування кульшового суглоба застосували методику 3D-моделювання з виготовленням пластикового прототипу кістки пацієнта», - йдеться у дописі медика.

У коментарі кореспонденту Укрінформу Василов розповів, що за даними КТ-обстеження створили 3D-модель тазу та стегнової кістки пацієнтки і надрукували її у лабораторії 3D-друку.

«Це дозволило наочно оцінити ступінь деформації суглоба нашої пацієнтки. А на створеному персоніфікованому макеті ми провели симуляційну операцію та підібрали індивідуальний протез як за розміром, так і за розташуванням необхідних фіксаторів. Потім це допомогло нам провести успішну операцію із вживлення імпланта у суглоб», - сказав лікар.

Читайте також: Житомирський центр крові отримав апарат, який знищує віруси в тромбоцитах і плазмі

За його словами, пацієнтка, якій провели операцію, доволі молода, їй менше 50 років. Наразі вона проходить реабілітацію, щоб повернутися до звичного життя.

Після успішно проведеної операції із вживлення імпланта для суглоба пацієнтці, у Чернівцях планують і далі успішно використовувати 3D-моделювання для подібних випадків.

Фото з відкритих джерел і Фейсбук-сторінки Валентина Василова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-