Громадам Запорізької області передали шкільні автобуси, виготовлені на ЗАЗ

Громадам Запорізької області передали шкільні автобуси, виготовлені на ЗАЗ

Фото
Укрінформ
Громади Запорізької області отримали 10 шкільних автобусів А08А2В-10 виробництва Запорізького автомобілебудівного заводу.

Транспорт придбали на умовах співфінансування, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У Запорізькій область протягом останніх років за рахунок різних джерел фінансування парк шкільних автобусів постійно поповнюється. На сьогодні 100% учнів та педагогів сільської місцевості, які потребують підвезення (а це більше 14 тисяч осіб), підвозять до місця навчання і додому 237 шкільними автобусами», - сказав під час передачі транспорту громадам голова Запорізької ОДА Олександр Старух.

Він також нагадав, що 4 серпня цього року було укладено договір на придбання шкільних автобусів марки ЗАЗ А08А2В-10. Відповідно до результатів тендерних торгів, вартість одного шкільного автобуса складає 1 млн 599, 95 тис. грн. 39% з цієї суми виділили громади, решта - освітня субвенція з державного бюджету.

До кінця року на умовах співфінансування планується придбати ще 11 автобусів. Загальна сума програми на 2021 рік - 31 млн 999 тис. грн.

Читайте також: Шкільний одяг: як купити якісне й гарне

Як раніше повідомлялося, минулого року ЗАЗ також вигравав тендер на поставку 30 шкільних автобусів громадам. Загальна вартість тогорічного «лоту» складала 47,5 млн грн.

До кінця року ЗАЗ планує випустити 160 автобусів, з яких 75 - шкільні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-