На Донеччині  відкриють 39 активних парків

На Донеччині відкриють 39 активних парків

Укрінформ
Активними парки стануть завдяки майданчикам та обладнанню для занять спортом.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Донецької військово-цивільної обладміністрації Павло Кириленко, передає Укрінформ. 

«Суть парків полягає не в тому, що ми будуємо нові парки, сквери, спортивні споруди, а в тому, що ми їх пристосовуємо для проведення активного способу життя. Їх всього 14, перший активний парк – це в місті Краматорську і 13 локацій в інших громадах також були відкриті. Ще 39 громад визначилися з місцем. Парки там також будуть облаштовані, налаштовані і введені координатори по кожному цьому парку», - сказав Кириленко.

В ОДА кореспонденту Укрінформу уточнили, що 13 таких локацій розташовані: дві у місті Бахмут, по одній у містах Волноваха, Вугледар, Добропілля, Дружківка, Костянтинівка, Краматорськ, Лиман, Маріуполь, Мар’їнка, Покровськ та смт Олександрівка.

Там пояснили, що активний парк передбачає наявність шести елементів: «шведської» стінки, комплексу турніків/гімнастичних брусів, лавки для виконання динамічних вправ, сходинок, координаційної лінії та вільного простору.

Читайте також: Кіно просто неба: як зробити велике свято для села

Кожен відвідувач парку за допомогою смартфона може сканувати QR-код, розміщений поруч з елементом, та обрати рівень складності вправ (новачок, середній, профі), що відкриється на сайті.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-