На Хортиці готують лазерно-проєкційне шоу на землі, в небі і воді

На Хортиці готують лазерно-проєкційне шоу на землі, в небі і воді

Укрінформ
До святкування 30-ї річниці незалежності України на острові Хортиця готують лазерно-проєкційне шоу. Фірма-підрядник запевняє, що захід буде світового масштабу.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці світлотехнічної компанії Expolight в Інстаграмі, передає Укрінформ.

«На острові Хортиця ми створюємо перше в світі перманентне лазерно-проєкційне шоу на трьох природних носіях: землі, небі і воді! До цього проєкту ми підійшли комплексно, починаючи від продумування головної ідеї і сенсів до розробки продакшена і власного софту», - йдеться у повідомленні.

Організатори зазначають, що в шоу використовуватимуть поєднання трьох світлових компонентів - суперпотужні лазери, які транслюють графіку на небо, складну проєкцію в техніці 3D-mapping на 16-метровому кургані і графіку спеціальними лазерами на порогах, що виступають з води.

Все шоу пов'язане в єдину систему за допомогою складного сервера, який синхронізує всі три світлові джерела з музикою.

«Ще одна найважливіша функція, яку ми додали, - можливість взаємодіяти з інсталяцією і запускати зі свого телефону проєкцію на три стихії - небо, курган або пороги. А також освітню частину з історією Хортиці», - відзначають організатори шоу.

Читайте також: У Вінниці вперше відбудеться Пироговський ретро-пікнік

Як повідомлялося, на пагорбі поруч з Музеєм історії запорізького козацтва встановили новий флагшток, його висота 40 м. На реконструкцію пагорба виділили 16 млн грн. Це перший безбар'єрний об'єкт на острові Хортиця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-