На Луганщині бджоляр створює «медовий конвеєр»

На Луганщині бджоляр створює «медовий конвеєр»

Фото
Укрінформ
Луганський бджоляр Микола Титаренко впроваджує «медовий конвеєр» з медоносних культур, які квітнуть в різні періоди сезону збирання меду.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє в Фейсбуці Проєкт USAID «Економічна підтримка Східної України».

Конвеєром Микола Титаренко називає чергування різних медоносних культур, які по черзі квітнуть неподалік його пасіки у селі Комишне Щастинського району. Наявність різних культур та кормова база з них важливі для отримання якісного меду.

«З травня до серпня біля моєї пасіки квітнуть різні медоносні культури. Раніше пасіка була кочовою, я постійно переїжджав у пошуках кормової бази. Зараз сам створюю її, а вулики стоять стаціонарно на платформах», - розповідає бджоляр.

Торік Микола Титаренко з сином отримали по два гектари землі, засіяли їх різними травами – синяком, буркуном, фацелією. Ці культури дають багато нектару. Із синяку пан Микола зібрав насіння. 

Нещодавно бджоляр обміняв частину насіння на фацелію. Обмін нерівноцінний, але пан Микола не засмучується з того. Каже, що аби землі було на користь, а вона обов’язково віддячить.

Також бджоляр домовився з місцевим фермером про посів гречки, еспарцету, рапсу: у травні цвітуть чорноклен, акація, у червні – еспарцет, липа, у липні - соняшник. Цьогоріч перший мед, який тут качали, був з акації та чорноклена.

За словами Титаренка, саме мед з чорноклена називають аристократичним за вишуканий смак

Такий підхід до посіву медоносних культур дозволяє бджоляреві отримувати гарний врожай меду та продуктів бджільництва.

Фото: facebook.com/ERAUkraine

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-