На Прикарпатті вперше зареєстрували «Шлюб за добу» на Домбровському кар’єрі

На Прикарпатті вперше зареєстрували «Шлюб за добу» на Домбровському кар’єрі

Фото
Укрінформ
На Прикарпатті вперше зареєстрували «Шлюб за добу» на Домбровському кар’єрі.

Інформацію про це кореспонденту Укрінформу підтвердила начальниця Калуського відділу ДРАЦ ГТУЮ в Івано-Франківській області Ірина Очкур.

«Це була перша пара, яка одружилась на Домбровському кар’єрі. Це – достатньо безпечне місце проведення весільної церемонії. Його давно люблять наші наречені і часто там проводять фотосесії. Тому ми захотіли здивувати молодят і зробили такий сюрприз для 400-ї пари, яка зареєструвала «Шлюб за добу» в Калуші», - повідомила Ірина Очкур.

За її словами, для виїзної церемонії на Домбровському кар’єрі влаштували майданчик для реєстрації шлюбу та місце для весільного танцю.

Як повідомляє Калуський міськрайонний відділ ДРАЦС ГТУЮ в Івано-Франківській області на своїй сторінці у Фейсбуці, Іван та Сніжана, які одружились на березі Домбровського озера, станцювали вальс, а свідоцтво про шлюб їм вручила заступниця Калуського міського голови Наталія Кінаш.

Читайте також: Візерунки на склі: мешканка Тернополя створює вітражі

«Шлюб за добу» - проєкт Мін'юсту, який стартував в Україні у 2016 році. Серед його переваг є спрощена процедура державної реєстрації шлюбу, відсутність необхідності звернення до відділів державної реєстрації актів цивільного стану, проведення реєстрації шлюбу в час та у місці, обраному нареченими.

Домбровський кар'єр (Домбровське озеро, Калуське море) — затоплений соляний кар'єр в місті Калуш Івано-Франківської області, що був з 1967 по 2003 рік місцем видобутку калієво-магнієвих солей. З 2008 року розпочалося поступове затоплення відкритої шахти у зв'язку з припиненням роботи насосних станцій. Домбровське озеро — штучного (власне сам котлован) і природного походження (наповнення підземними та поверхневими водами), попередньо тут видобували калійну сіль, але після призупинення розробки кар'єр затопили підземні джерела та поверхневі води, а також атмосферні опади, і утворилось озеро площею близько 100 Га. Площа озера продовжує збільшуватися.

Фото: facebook.com/kalush.dracs

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-