Ужгородську регату цьогоріч проведуть з благодійною метою

Ужгородську регату цьогоріч проведуть з благодійною метою

Укрінформ
Під час регати збиратимуть кошти на лікування орфанному хворому Павлику Мотичку, а ще планують встановити рекорд України, утворивши наймасовіший людський ланцюг з кількох тисяч людей.

Про це на пресконференції в Ужгородському ппресклубі розповіли організатори акції, передає кореспондент Укрінформу.

«Ужгородська регата цьогоріч відбудеться традиційно в останні вихідні липня та матиме благодійну мету. Цьогоріч організатори та учасники долучаться до збору коштів задля життя та здоров'я 2-річного Павлика Мотички, який хворий на СМА та потребує уколу вартістю в 2 мільйони доларів США», - розповів організатор «Ужгородської Регати-2021» Федір Шандор.

Як повідомила волонтерка Тетяна Пилип, на Закарпатті усі благодійники згуртовуються, щоби допомогти Павлику назбирати необхідні кошти. Наразі зібрано 12 мільйонів гривень за десять місяців, необхідно зібрати іще 64 мільйони, і для цього часу залишилося тільки два місяці. Відтак, волонтери просять долучатися до акції благодійні фонди, аби встигнути зібрати для хлопчика необхідну суму.

Окрім того, засновник Credoclinik Юрій Рубіш повідомив, що на Ужгородській регаті поставили собі за мету встановити рекорд України. Він полягатиме в тому, що на набережній в місті люди утворять наймасовіший живий ланцюг довжиною в 2,5 км із кількох тисяч осіб. Організатори акції планують, аби цей ланцюг замкнув саме маленький хлопчик Павлик Мотичко. Реєструватися на рекорд закликають студентів, учасників спортивних клубів, небайдужих людей. Благодійний внесок за участь в рекорді складатиме 100 та 50 грн.

«За рахунок реєстрації кілька тисяч людей на рекорд України ми можемо зібрати непогану суму для Павлика Мотичка», - додав Рубіш.

Ужгородська регата - веселе спортивне змагання, сплав по річці Уж на плавзасобах різної конструкції. Старт - пляж біля Підзамкового моста (правий берег Ужа), фініш - за мостом Масарика, навпроти готелю «Ужгород» (лівий берег Ужа). До участі допускаються будь-які немоторні плавзасоби - човни, надувні човни, плоти тощо. Вітаються саморобні конструкції, оригінальний декор і костюми. Кількість членів екіпажу не обмежена, але до фінішу «судно» повинно прийти з повним складом екіпажу.

Під час проведення регати вода в річці Уж критично падає і сягає по кісточки, відтак, часто капітани несуть свої «кораблі» річкою на руках.

Читайте також: У круїз під вітрилами: в Миколаєві все популярніший туристичний яхтинг

Як повідомляв Укрінформ, цьогоріч Ужгородська міська рада заборонила купання на річці Уж та водоймах в межах міста, порушникам виписуватимуть штрафи. На це організатори Ужгородської регати жартома кажуть, що вони в річці не плаватимуть, а ходитимуть, відтак, на них заборона не поширюватиметься. Також організатори зазначили, що сподіваються на те, що до часу проведення масового запливу Ужем міська рада викосить борщівник на березі річки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-