У Харкові стартував проєкт «Кураторство тваринки», який дозволяє опікуватись тваринами

У Харкові стартував проєкт «Кураторство тваринки», який дозволяє опікуватись тваринами

Укрінформ
Харків’яни зможуть допомагати у догляді за твариною, навчати командам і разом брати участь у соціальних проектах.

Про це повідомляє пресслужба Харківської міської ради, посилаючись на ініціатора проєкту - КП «Центр поводження з тваринами», передає Укрінформ.

«Кураторство є гарним варіантом для тих харків’ян, які хочуть проводити вільний час з собакою чи котом, але в них немає можливості завести вихованця вдома», - йдеться у повідомленні.

Куратори зможуть приїжджати до своїх підопічних у притулок, щоб допомагати у догляді за твариною, навчати командам і разом брати участь у соціальних проєктах, у тому числі, рекламувати вихованця у соціальних мережах для якнайшвидшого влаштування в нову сім’ю.

У рамках проєкту фахівці центру консультуватимуть кураторів, які взяли шефство над вихованцями з притулку: допомагатимуть із знайомством, дресируванням та соціалізацією, а також розказуватимуть про алгоритми прилаштування і пошуку для тварини нової домівки.

Інформація про кураторів зазначається на вольєрах тварин-вихованців.

Аби долучитися до проєкту, необхідно вибрати підопічного і стати йому тимчасовим господарем. Зробити це можна онлайн або в самому притулку. Зазначимо, що такий проєкт стартував також для шкіл та організацій.

Як розповіла кореспонденту Укрінформу прессекретар КП «Центр поводження з тваринами» Ольга Голубева, зараз у притулку 500 собак та котів: «І вже є перший приклад опікунства - 15-річна харків'янка Даріна Гриньова, чиї житлові умови не дозволяють взяти тварину додому, обрала в підшефні собаку на ім'я «Зіронька», і тепер без відома Даріни як опікуна - а її дані вже оприлюднено на воль'єрі - собаку нікому не віддадуть».

Читайте також: В Україні понад 200 компаній долучилися до щорічної акції «Візьми собаку на роботу»

За словами прессекретаря, з початку року знайдено нову домівку чи повернуто в колишні сім'ї близько тисячі тварин - собак і котів. Взаємовідносини сторін спростилися завдяки відкриттю власного контакт-центру Pet Friendly, який популяризує серед школярів, молоді та дорослих правила поводження з хатніми улюбленцями.

За 8 років роки існування центру сім'ю знайшли більше 9 тисяч тварин.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-