Рекорд зі скандинавської ходьби встановили на Черкащині

Рекорд зі скандинавської ходьби встановили на Черкащині

Укрінформ
У Катеринополі Черкаської області під час спортивного фестивалю MHP-Sport-Fest встановили національний рекорд зі скандинавської ходьби.

Про це Укрінформу повідомили у відділенні Національного олімпійського комітету в Черкаській області.

«Експерти Книги рекордів Національного реєстру України зафіксували у Катеринополі одночасне проходження скандинавською ходьбою 212 учасників. Загалом близько 2000 людей із палицями вийшли одночасно на маршрути скандинавської ходьби, щоби підтримати встановлення цього масового спортивного рекорду. До заходу долучились учасники з різних населених пунктів України та чотирьох країн світу: Грузії, Польщі, Білорусі та Казахстану», - йдеться в повідомленні.

Представниця Книги рекордів України Лана Вєтрова відзначила, що національний рекорд «Наймасовіша скандинавська ходьба» встановлено. Долучився до встановлення такого рекорду і голова відділення НОК Андрій Більда.

«Я вперше побачила сюжет про скандинавську ходьбу кілька років тому. Звернулася за допомогою до МХП. У Катеринополі розташовано елеватор цього підприємства. Тож благодійний фонд «МХП-Громаді» виділив гроші на закупівлю палиць для ходьби. Спочатку зголосилися ходити 30 осіб. Зараз нас більше – понад 80 активістів», - розповіла у коментарі Укрінформу організаторка заходу Любов Приємська.

91-річний житель Катеринополя, колишній лікар-терапевт Борис Тихонюк пройшов три кола скандинавською ходьбою.

«Життя пішло по-іншому з моменту, коли внучка подарувала на день народження палиці для ходьби. Це було п’ять років тому», - зазначив він.

Читайте також: У Житомирі впродовж літа проходитимуть безкоштовні заняття з йоги

Українська федерація скандинавської ходьби заснована 2010 року. Всі учасники флешмобу в Катеринополі отримали диплом учасника рекорду та взяли участь у розіграші цінних призів, серед яких палиці для скандинавської ходьби та головний приз – смартфон.

Фото з відкритих джерел та http://noc-ch.ck.ua/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-