Чому корисно бігати: розповідає Центр громадського здоров’я

Чому корисно бігати: розповідає Центр громадського здоров’я

Укрінформ
Фізична активність запобігає виникненню серцево-судинних хвороб, інсульту, діабету, кількох видів раку, а фізичні навантаження – поліпшують якість життя та добробуту.

Про це повідомляє ЦГЗ, передає Укрінформ.

Фахівці Центру здоров’я зауважують, що у людей, які бігають, знижується ризик смертності від різних причин на 27%,  ризик серцево-судинної смертності на 30% та  ризик смертності від раку на 23%.

«Біг, як аеробна вправа, знижує артеріальний тиск та рівень холестерину. Дорослим рекомендовано займатися 40 хвилин 3–4 рази на тиждень», – йдеться у повідомленні.

Також він покращує серцево-судинну та метаболічну форму, допомагає підтримати здоров’я скелета і відновити  психологічне здоров’я. Біг знімає стрес, покращує настрій, збільшує кількість ендорфінів в організмі.

Як зауважують фахівці,  починати фізичну активність необхідно в комфортному темпі, робити перерву на ходьбу, щоб дати тілу час на відновлення. Важливо зберігати регулярність та помірність тренувань.

Читайте також: Як зберегти шию та спину здоровими

Людям із хронічними захворюваннями чи іншими проблемам необхідно проконсультуватися з лікарем, щоб підібрати вправи за станом здоров’я.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-