Міносвіти планує запровадити єдину централізовану базу даних позашкілля

Міносвіти планує запровадити єдину централізовану базу даних позашкілля

Укрінформ
Міністерство освіти і науки України планує запровадити єдину централізовану базу даних позашкілля.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міносвіти.

У відомстві заявили про підписання з ІТ-компанією SoftServe меморандуму про співпрацю, який передбачає цифрову трансформацію позашкільної освіти шляхом створення єдиної централізованої бази даних та запровадження електронної освітньої системи.

«Наразі ми працюємо над створенням інформаційно-аналітичної системи у сфері позашкільної освіти. Ця ланка освіти спрямована на розвиток здібностей дітей та молоді у науці, культурі, спорті, техніці, різних видах творчості. Участь дітей у різних гуртках є важливою складовою становлення особистості та розвитку здібностей, зокрема реалізації можливостей дітей з особливими освітніми потребами», – зазначив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

У МОН зауважили, що система допоможе користувачам обирати найближчі за місцем проживання та напрямом діяльності гуртки, клуби, секції; бачити графік роботи та популярність гуртка (відвідуваність, наповненість груп); моніторити рівень матеріально-технічного забезпечення закладів позашкільної освіти та бачити кадрову наповнюваність (профілі педагогів та відгуки на кожен заклад).

Читайте також: Кожен другий українець торік скористався щонайменше однією е-послугою

Запланований функціонал буде доповнюватись і розширюватись відповідно до наповнення системи та потреб користувачів.

Проєкт реалізується спільно з Міністерством молоді та спорту України і Міністерством культури та інформаційної політики України.

Як повідомляв Укрінформ, на платформі Всеукраїнська школа онлайн зареєструвалися понад 147 тис. користувачів, з них 30 тисяч вчителів, 110 тисяч учнів, 7 тис. батьків.

Фото: www.ulvovi.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-