КНДР запустила понад 150 повітряних куль зі сміттям у Південну Корею

КНДР запустила понад 150 повітряних куль зі сміттям у Південну Корею

Фото
Укрінформ
Північна Корея запустила понад 150 повітряних куль зі сміттям через міжкорейський кордон.

Про це повідомляє Yonhap із посиланням на південнокорейських військових, передає Укрінформ. 

За даними Об'єднаного комітету начальників штабів (JCS) Південної Кореї, з вечора вівторка повітряні кулі перетинали кордон і падали в різних місцях по всій країні, досягнувши навіть південно-східної провінції Південний Кьонсан.

Зазначається, що в пакетах, прив’язаних до куль, було сміття − пластикові пляшки, батарейки, частини взуття і навіть гній.

«Ці дії Північної Кореї явно порушують міжнародне право і серйозно загрожують безпеці нашого народу. Ми суворо попереджаємо Північну Корею, щоб вона негайно припинила свої нелюдські і вульгарні дії», - сказав представник JCS.

Жителям цих районів у разі виявлення таких об'єктів радять не торкатися їх і повідомити військовим або поліцейським органам. При цьому людей попередили, що повітряні кулі можуть завдати шкоди під час падіння.

Читайте також: Пхеньян заявив, що денуклеаризація КНДР призведе до ядерної кризи на Корейському півострові

У неділю КНДР заявила, що розкидає «купу макулатури та бруду» у прикордонних районах Півдня у відповідь на листівки з закликом повалити режим у Пхеньяні, які південнокорейські активісти відправляли також за допомогою повітряних куль.

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея заявила, що її спроба запуску нової ракети із розвідувальним супутником була неуспішною, перший ступінь ракети вибухнув під час польоту.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-