Пхеньян заявив, що денуклеаризація КНДР призведе до ядерної кризи на Корейському півострові

Пхеньян заявив, що денуклеаризація КНДР призведе до ядерної кризи на Корейському півострові

Укрінформ
МЗС Північної Кореї у відповідь на заклики лідерів Південної Кореї, Китаю і Японії до денуклеаризації КНДР заявило, що відмова країни від ядерної зброї означатиме вакуум влади і призведе до ядерної кризи на Корейському півострові замість миру й стабільності.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться в заяві МЗС КНДР, оприлюдненій північнокорейським державним інформагентством KCNA.

«Денуклеаризація на Корейському півострові означає вакуум влади та прискорення початку війни, а враховуючи серйозну нестабільність безпекового середовища, вона призведе лише до ядерної кризи замість миру та стабільності», - йдеться у заяві.

У Пхеньяні наполягають на праві КНДР як суверенної країни розвивати ядерні технології, вказуючи на нещодавно записане у її конституції положення про статус Північної Кореї як ядерної держави.

«Якщо хтось спробує заперечити або порушити конституційне положення нашої країни як ядерної держави, пропонуючи нам переваги денуклеаризації, це буде розцінено як найсерйозніше посягання на суверенітет і спроба змусити нас відмовитися від нашої конституції», - заявили у МЗС.

Читайте також: У Південній Кореї заявили про запуск КНДР невідомого снаряда над Жовтим морем

На думку відомства, таке поняття як «повна денуклеаризація Корейського півострова» теоретично, практично і фізично вже давно втратило актуальність.

«КНДР твердо захищатиме гідність і суверенітет країни і її народу та свою конституцію від усіляких спроб ворожих сил заперечити її абсолютний суверенітет», - ідеться в документі.

Як повідомляв Укрінформ, глава уряду Японії Фуміо Кішіда, президент Південної Кореї Юн Сок Йоль та прем’єр-міністр Китаю Лі Цян підтвердили важливість денуклеаризації КНДР на тристоронньому саміті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-